ДСП „Обединети работници“ со поддршка за штрајкот на вработените во Железници

Движењето за социјална правда ,,Обединети работници”, како дел од работничката класа, целосно го поддржува штрајкот организиран од страна на вработените

Прочитај повеќе

Железничкиот сообраќај во прекин – бојкот на вработените поради неисплатен втор дел од плата

Од 7.00 часот утрово патничкиот и товарниот железнички сообраќај е во прекин, поради бојкот на машинскиот и извршниот персонал во

Прочитај повеќе

Синдикатите во „Железници Транспорт“ бараат новата влада да го реши проблемот со 80-те работници

Синдикалните организации при „Железници Транспорт“ бараат веднаш по формирањето на новата влада да се реши проблемот со 80-те работници на

Прочитај повеќе

Железници Транспорт во 2021 ќе направи загуба од 7,5 милиони евра

Железници Транспорт и во 2021 ќе направи голема загуба, а според бизнис-планот на ова акционерско друштво во државна сопственост, таа

Прочитај повеќе