Дали женските лидери се поуспешни од мажите во време на корона?

Некои студии истражуваа дали земјите управувани од жени подобро се справиле со пандемијата за време на оваа криза. Се покажа

Прочитај повеќе

Денар: Панел дискусија на тема ‘’Економско јакнење на жените’’

Во рамките на Неделата на женски права и родова еднаквост, Американската стопанска комора (АмЧам) и Националниот демократски институт (НДИ) беа домаќини на

Прочитај повеќе