Загаден воздухот во Скопје, во Центар измерени 147 ПМ 10 честички

Мерните станици ширум земјата покажуваат дека моментално Скопје е многу загадено. Исто така и во Гостивар е многу загадено со

Прочитај повеќе

Загаденоста утрово со најголемо ниво во Кичево

Македонија повторно со големо ниво на загаденост утринава. Денеска рекордерот е Кичево, каде се измерени 200 микрограми на штетни ПМ10

Прочитај повеќе

Што се гори во Цементарница: Со каков отров се трујат скопјани?

Oсвен екстремно загадениот воздух кои Скопјани го дишат, дополнитен извор на труење се печките во Цементара, пишува Курир. Порталот тврди

Прочитај повеќе

Жителите на Ѓорче Петров излегуваат на протест поради загадениот воздух

Жителите на Ѓорче Петров излегуваат на протест поради екстремно загадениот воздух во општината. Тие велат дека и покрај јавните повици

Прочитај повеќе

Протест за чист воздух во Кочани

Загаденоста на воздухот и деградирањето на животната средина беа причина денеска во Кочани да се одржи мирен протест, што го

Прочитај повеќе