СОНК бара усогласување на колективните договори со минималната плата, во спротивно ќе го радикализира синдикалното делување

Упатување на барање до Министерот за труд и социјална политика и Министерот за образование и наука за усогласување на платите

Прочитај повеќе

СОНК бара зголемување на платите во културата според предложените коефициените, во спротивно најавува радикални синдикални мерки

Членовите на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК вработени во установите од културата вчера одржаа состанок на

Прочитај повеќе