(ВИДЕО) Проф. Д-р Јовевски објаснува за пензионирањето на мажи и жени во Македонија

ПЕНЗИОНИРАЊЕ НА МАЖИ И ЖЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА – Со ова видео започнувам нов циклус на информирање и едуцирање на македонската

Прочитај повеќе

Што треба да се знае за дискриминацијата на работно место

Во Утринската емисија на Алфа ТВ, д-р. проф. Лазар Јовевски зборува за дискриминацијата на работното место, видовите на дискриминација како

Прочитај повеќе

Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

Честото менување на законската регулатива и ефектите од промените особено во даночните закони врз стопанството, најавата за нова глобална економска

Прочитај повеќе

Самостојниот синдикат на Клинички центар го осудува нападот на докторот дерматовенеролог од Клиничката болница во Тетово

Соопштението на синдикатот на Клинички центар ви го пренесуваме интегрално: Синдикатот на Клинички центар го осудува физичкиот напад врз докторoт

Прочитај повеќе

ССКЦ го осудува вербалниот и физичкиот напад врз дежурна докторка и присутниот медицински персонал

Самостојниот Синдикат на Клинички центар – ССКЦ  го осудува вербалниот и физички напад врз дежурната докторка и присутниот медицински персонал

Прочитај повеќе