Бектеши: И во 2021 година Министерството за економија продолжува со мерки за поддршка на индустријата, занаетчиството, туризмот и енергетска ефикасност кај домаќинствата

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска на прес-конференција во Владата информираше за Програмите кои што ќе ги реализира Министерството за

Прочитај повеќе

Сојузот на стопански комори и Занаетчиска комора здружено ќе настапуваат за подобри услови

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Данела Арсовска и претседателот на Занаетчиската комора, Агрон Фазлији потпишаа Договор за

Прочитај повеќе

Занаетчиството во Охрид силно погодено од кризата предизвикана од пандемијата

Пандемијата со корона вирусот го погоди занаетчискиот сектор во главниот туристички центар.Занаетчиите кои едвај функционираа изминативе години а 40 посто

Прочитај повеќе