Левица: Министерот Тупанчески да побара разрешување на Филип Андонов поради закани и злоупотреба на затворската полиција

На Мечкин Камен целата јавност беше сведок како незаконски и брутално се злоупотребува полицијата, затворската полиција, како и началници, заради

Прочитај повеќе

Повисоки плати за вработените во судската и јавнообвинителската дејност и затворската полиција по спратена постапка во Собранието

Собранието едногласно ја утврди потребата по скратена постапка да се донесат законите со кои се зголемуваат платите за вработените во

Прочитај повеќе