ФИТР и ИМЕ со нова соработка за комерцијализирање на дигитални решенија во земјоделскиот сектор

Директна менторска поддршка за побрза комерцијализација и примена на проектите кои ќе бидат одбрани преку јавниот повик Предизвик за дигитализација на

Прочитај повеќе

Хоџа: Потребни се соодветни политики за малите земјоделски стопанства да прераснат во успешни агробизниси

Македонскиот земјоделски сектор го сочинуваат претежно мали земјоделски стопанства, но тие не се во можност сами да го реализираат својот

Прочитај повеќе