Короната и новото работно опкружување: Запознајте 6 типови на колеги за кои „не сте знаеле дека постојат“

Некогаш беше очигледно што е тоа што вработените го сакаат од работата. Пред пандмијата, поголемиот дел прифатиле дека целта на

Прочитај повеќе

Анализа: Партиските послушници ни ги празнат селата и градовите

Анализа на Бобан Илијевски Македонија е земја во која има изобилство на талентирани млади луѓе, но за жал, нивниот талент

Прочитај повеќе

ИТУК: Пристапот до вакцини и зелените работни места се клучни за заздравување од глобалната криза

Лидерите на земјите од Г20 ќе се сретнат во Рим на нивниот годишен самит, во период кога светот се соочуваа

Прочитај повеќе

Дали женските лидери се поуспешни од мажите во време на корона?

Некои студии истражуваа дали земјите управувани од жени подобро се справиле со пандемијата за време на оваа криза. Се покажа

Прочитај повеќе

Дали може синдикатите да спречат губење на работни места поради корона кризата?

ДАЛИ МОЖЕ СИНДИКАТИТЕ ДА СПРЕЧАТ ГУБЕЊЕ НА РАБОТНИ МЕСТА ПОРАДИ КОРОНА КРИЗАТА?! – Во Македонија има повеќе синдикати. Колку синдикалните

Прочитај повеќе

Арсовска во Истанбул: 12 светски жени лидери со пораки до Владите на глобално ниво

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Данела Арсовска учествува на седница на бордот на Глобалниот комитет на жени

Прочитај повеќе

Арсовска стана член на Глобалниот комитет на жени лидери

WBAF ги објави членовите на бордот на Глобалниот комитет на жени лидери. Свати Мандела, внуката на Нелсон Мандела – име

Прочитај повеќе

Средба на КСС и високите претставници од Европската Конфедерација на синдикати

Извршниот одбор на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС, вчера одржа средба со делегацијата на Европската Конфедерација на

Прочитај повеќе

Заев на меѓународна конференција „Жени во индустрија“: Еднаквост на жените во изборот на работни места

Претседателот на Владата на Р. Македонија, Зоран Заев денеска се обрати на отворањето на дводневната меѓународна конференција „Жени во индустрија:

Прочитај повеќе

Македонија е далеку од идејата на Ричард Брансон

Милијардерот Ричард Брансон е заговорник на идејата за воведување на тридневна работна недела, во чие прифаќање се обидува да ги

Прочитај повеќе