Нова бескаматна кредитна линија на располагање на компаниите „Ковид 4“

Вицепремиерот за економски прашања, Фатмир Битиќи денеска во Владата ја промовираше бескаматната кредитна линија „Ковид 4“, во износ од десет

Прочитај повеќе

Работодавачи: 14,000 денари е црвената линија за зголемување на минималната плата

Минималец од 14.000 денари е црвена линија која не смее да се надмине. Но прво да заживее мерката субвенционирање на

Прочитај повеќе

Недостатокот на работници ги „брка“ странските партнери од државата

Од три до пет проценти се намалил бројот на вработените во текстилната индустрија. Дел од помалите конфекции се затвораат. Освен

Прочитај повеќе