Само со воведување на светски стандарди може да се спасат лозарството и винарството во Македонија

Голем дел од лозовите насади од сортите вранец и смедеревка во тиквешкиот регион се оптоварени со род затоа што не

Прочитај повеќе

Лозарите ги повторија своите барања за подобрување на условите во лозарството

Претставници на новоформираното регионално Здржение на лозароовоштари денеска ги повторија барањата за подобри услови во лозароовоштарството. Повисоки цени, сигурност за

Прочитај повеќе