Договор на Луфтханза со пилотите, десет месеци мир за патниците

Договорот на Луфтханза со пилотите треба да обезбеди 10 месеци мир во синдикатот, а на патниците стабилен распоред на летови.

Прочитај повеќе

Луфтханза денеска ќе откаже 800 летови поради штрајкот на пилотите

Синдикатот вчера соопшти дека преговорите за платите пропаднале и дека пилотите на Луфтханза ќе одржат 24-часовен штрајк, почнувајќи веднаш по

Прочитај повеќе

Штрајк на Луфтханза среде летни одмори: Откажани летови, очајни патници

Поради предупредувачкиот еднодневен штрајк на аеродромскиот персонал на Луфтханза денеска се откажани речиси сите летови во Франкфурт и Минхен, засегнати

Прочитај повеќе

Копнениот персонал на „Луфтанза“ ќе штрајкува в среда

Германскиот синдикат Верди го повика копнениот персонал на „Луфтанза“ на штрајк в среда, со цел да се зголеми поддршката за

Прочитај повеќе

Најскапата карта на „Луфтханза“ чини 22.700 евра, еве за која дестинација е летот

Билет во двонасочна насока, во прва класа од Сан Франциско до Франкфурт во мигов е најскапиот продаден од германската „Луфтханза“

Прочитај повеќе