АЛБАНЦИТЕ СЕ ЕТАБЛИРАА ВО ДРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА Во министерствата ги има над 25%, а главни се во ресорите на Груби и на Бектеши

Различни институции со различна процентуална застапеност на етничките заедници, пишува Порталб. Етничките Македонци доминираат во ресорите одбрана, финансии и земјоделство,

Прочитај повеќе

Дискриминирачки е 10.000 денари повисока плата да имаат вработени во министерства и секретаријати, предупреди Комсијата

Неоправдано е административците вработени во министерства и секретаријати да имаат за 10.000 денари повисока плата од останатите административци вработени до

Прочитај повеќе

АНАЛИЗА: Од 0 до над 90% – кои министерства и институции колку ги реализирале јавните инвестиции ?

Се ситни третиот економски квартал – до средината на август преку државниот Буџет реализирани се само 155,5 милиони евра од

Прочитај повеќе

Предизборен популизам: Заев ги наградува вработените по министерствата со по 9000 денари

Со наближувањето на изборите владата на Зоран Заев почна со „поткуп“ на своите најверни гласачи, вработените во министерствата. На седницата

Прочитај повеќе

Регулаторна и министерствата работат на проширување на листата на потрошувачи за да се намали енергетската сиромаштија

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги и ресорните министерства започнаа со дефинирањето на принципите врз основа на кои ќе

Прочитај повеќе

Три министерства повторно вработуваат…

Министерствата за финансии, за труд и социјална политика, како и тоа за економија изминатат недела објавија огласи за десетици нови

Прочитај повеќе

ЦГК: Најмногу нововработени во МВР, најмалку во одбрана

Од 2017 до 2020 година бројот на вработени во министерствата пораснал за три, а во општините за два проценти. Најголем

Прочитај повеќе