Дваесетина млади луѓе се стекнаа со вештини за работа во ИКТ секторот преку EDU4IT проектот финансиран од Чешката амбасада

Резултатите на проектот EDU4IT – Зголемување на вработливост во сектори со висока додадена вредност преку акселерација на развојно релевантни проекти,

Прочитај повеќе

ДРЖАВАТА ЌЕ ПЛАЌА ДЕЛ ОД ПРИДОНЕСИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ МЕСТО ФИРМИТЕ

Ребалансот на буџетот следната недела ќе биде на разгледување пред министерите во Владата. Не се откриваат детали каде ќе се

Прочитај повеќе