Укинување на сертификатите за влез во моловите, препорачува Комисијата за заразни болести

Комисијата за заразни болести препорача укинување на сертификатите задолжителни за влез во моловите, односно онаму каде што не е задолжително

Прочитај повеќе

Вработените во моловите што ќе работат во недела ќе имаат двојна дневница

„Сите што ќе работат во недела ќе добиваат надомест за 50 отсто повисок, освен во моловите, кои што ќе работат

Прочитај повеќе

Анализа новите мерки, нов удар за економијата – моловите и дуќаните празни

Силен удар врз стопанските субјекти и влез во подлабока економска криза до крајот на годината е очекуваниот ефект од новите

Прочитај повеќе

Шахпаска: Средствата од прометот на моловите би изнесувале 1,200,000 евра, на годишно ниво

Истовремено со измените на законот за работни односи во којшто недела се дефинира како ден на неделен одмор, од и

Прочитај повеќе

Шахпаска: Ниту во моловите нема да работат сите работници, вработените ќе добиваат 100 отсто поголема дневница

Подготовката на законското решение за недела-неработен ден е предмет на долга дебата со сите чинители засегнати од овој закон, истакна

Прочитај повеќе

Ќе се отворат моловите, обложувалниците и авто школите – од следната недела и угостителските објекти

Оваа недела се отвораат моловите, а угостителските објекти почнуваат со работа од идниот понеделник. Ова е предлог планот на Комисијата

Прочитај повеќе