Мотивиран вработен ќе сработи двојно повеќе отколку што е платен

Мотивацијата претставува вроден ентузијазам на вработениот за да се остварат активности поврзани со работата. Мотивацијата е внатрешен нагон што го

Прочитај повеќе

Ова е еден од начините да се мотивираат вработените, но во Македонија малку се зборува за него

Бобан Илијевски Последниве две години беа исполнети со предизвици, како за работниците, така и за работодавачите. Пандемијата со Ковид -19

Прочитај повеќе

Неколку совети за тоа како да ја започнете посакуваната кариера

Автор: Бобан Илијевски Сите ние уште како деца сме имале сон да работиме нешто кога ќе пораснеме. Некој сакал да

Прочитај повеќе

Како да ја зајакнеш самодовербата откако ти било кажано дека не си доволно добар во работата?

Како да ја зајакнеш самодовербата откако ти било кажано дека не си доволно добар во работата? Дел од мотивацијата за

Прочитај повеќе

Како да ги мотивирате вашите вработени без да им наметнувате притисок

Добрите лидери не само што ја насочуваат работата на своите вработени – тие исто така ги инспирираат. Тие им дават

Прочитај повеќе

Како да останете мотивирани кога не ви се работи?

Начинот  како да се мотивирате за работа е чест проблем, без разлика дали ја сакате или не вашата работа. Ако

Прочитај повеќе

Финансиска мотивација за вакцинација – не е спротивна на законите, но дали е етичка?

Бобан Илијевски Порталот Работник прв во државата го посочи она што беше очигледно, а тоа е дека одредени работодавачи ќе

Прочитај повеќе

Анкета на „Работник“: Сабота и недела да ни се слободни денови, велат најголемиот број од испитаниците

Бобан Илијевски На работниците од голема важност им е нематеријалната мотивација од страна на работодавачите, покажува кратката анкета којашто ја

Прочитај повеќе

Луѓето сакаат да си помагаат едни на други без оглед на мотивацијата

Луѓето сакаат да си помагаат едни на други дури и тогаш кога тоа ги чини нешто, дури и тогаш кога

Прочитај повеќе

ДРЖАВАТА ЌЕ ПЛАЌА ДЕЛ ОД ПРИДОНЕСИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ МЕСТО ФИРМИТЕ

Ребалансот на буџетот следната недела ќе биде на разгледување пред министерите во Владата. Не се откриваат детали каде ќе се

Прочитај повеќе