Тренчевска: Заедно ќе работиме на решение за прашањето за родителско отсуство и боледување на земјоделките и земјоделците

Во Министерството за труд и социјална политика денеска се одржа состанок со  работната група во чиј состав се претставници на

Прочитај повеќе

Анкета на „Работник“: Над 60 % сакаат да работат на четиричасовно работно време по родителското отсуство

Бобан Илијевски Најголемиот дел од луѓето сакаат родителското отсуство да трае 12 месеци, а воедно сакаат и да имаат можност

Прочитај повеќе

Скратено работно време од 6 месеци по родителско отсуство од 12 месеци – Може ли да стане реалност?

Бобан Илијевски За родителството, некои луѓе велат дека е благослов, со оглед на тоа дека децата се најголемото и највредното

Прочитај повеќе