Коцевски: Платите на полицајците се за 3 и 4,000 денари помали од минималната плата од 18,000 денари

Интервју на порталот „Работник“ со Претседателот на Синдикатот на полицијата во Македонија Орце Коцевски, во кое зборува за најавените реформи

Прочитај повеќе

Синдикатот на полиција во Македонија испрати писмо до претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски

Почитуван претседателе Ковачевски, Ви праќаме отворено писмо до Вас се со цел поблиску да се запознаете со приликите (дел) внатре

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Коцевски: МПС и МВР не ги подобрија работничките права на полицајците со новиот Колективен договор

Ексклузивно видео интервју на порталот Работник со Претседателот на Синдикатот на полицијата во Македонија Орце Коцевски, во кое тој зборува

Прочитај повеќе

СПМ: Сите вработени во МВР мора да сфатат дека БОНУСОТ е законски регулирано право

Фејсбук статус на Синдикатот на полицијата во Македонија: Почитувани членови и вработени во МВР НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ ДА БИТЕТЕ МАНИПУЛИРАНИ Сите

Прочитај повеќе

СПМ: Вонредна и „убава“ вест за полициските службеници

Фејсбук статус на Синдикатот на полицијата во Македонија:  Вонредна и “убава” ВЕСТ Конечно по изминување на извесен период “пристигнати” се

Прочитај повеќе

СПМ: Спасовски поништува не донесени решнија за превоз на полицијата

Фејсбук статус на Синдикатот на полицијата во Македонија: Само што сакавме денес после толку време да го пофалиме Министерство за

Прочитај повеќе

Целосна и безрезервна поддршка од ССЕРИ за протесот на Синдикатот на полиција во Македонија

Самостојниот синдикат на работницте од енергетика,рударство и индустрија на Р.Македониј-ССЕРИ изрази целосна и безрезервна поддршка на Синдикатот на полиција во

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Коцевски до полицајците: Не подлегнувајте на притисоците и кренете го вашиот глас!

Свој говор на вчерашниот протест на КСС имаше и претседателот на Синдикатот на полицијата во Македонија Орце Коцевски кој се

Прочитај повеќе

Коцевски: Раководителите кои сакаат да го продолжат работниот век во МВР, да отстапат од раководните позиции

Какви се меѓусебните односи во МВР? Што може СПМ да направи за да изврши дополнителен притисок за распоредените полициски службеници

Прочитај повеќе

СПМ: Ангажираните припадници на МВР за утрешниот протест за „Монструм“ да бидат опремени соодветно

Фејсбук статус на Синдикатот на полицијата во Македонија: Почитувани раководители во МВР, почитуван министер Оливер Спасовски. Како што веруваме дека

Прочитај повеќе