СОВЕТИ ЗА ИНТЕРВЈУ ЗА РАБОТА: Како да одговорите на прашањето: „ЗОШТО САКАТЕ ДА РАБОТИТЕ ТУКА?“ на разговор за работа

Секогаш е добро пред интервју за работа да се подготвите за потенцијалните прашања кои ќе ви бидат поставени. На тој

Прочитај повеќе

Совети како да напредувате на работното место

Ако почувствувате стагнација во вашиот професионален живот потребно е да размислите како да напредувате на вашата тековна позиција, да направите промена на работното место или да започнете нешто свое. Многумина

Прочитај повеќе

5 совети за тоа како да се справите со стресот на работното место

Лошата атмосфера на работа, работата со предизвикувачки клиенти, кратките рокови, проблемите со средствата за работа, можат да предизвикаат стрес на

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Еве што ви е потребно за да станете ФРИЛЕНСЕР

Бобан Илијевски Еден од начините за да работите флексибилно е да бидете фриленсер. Како што веќе претходно напоменавме, постојат голем

Прочитај повеќе

Практични совети како до побезбедно работно место

Практични совети како до побезбедно работно место Работодавачот, во согласност со посебните прописи за безбедност и здравје при работа има

Прочитај повеќе

Пет совети како да оставите добар впечаток за време на вашето интервју?

Пет совети како да оставите добар впечаток за време на вашето интервју? 1.Спремете го вашиот говор Воведниот говор за себе

Прочитај повеќе

КСС: Подготвени сме да се соочиме со тековите на модерниот свет

Во Гдањск, Полска во периодот од 5 до 7 февруари во организација на синдикатот ,,Солидарност”, се одржа меѓународна обука за

Прочитај повеќе

Ако во оваа држава останете без работа, нема за што да се грижите

Шведска, во која постојат служби кои се бават со пронаоѓање на соодветна работа за оние кои добиле отказ, го пронашла

Прочитај повеќе