Стручно усовршување на вработените во јавна установа за социјална заштита

Стручно усовршување на вработените во јавна установа за социјална заштита Вработените во јавна установа за социјална заштита како даватели на

Прочитај повеќе

Права од социјална заштита: Траен надоместок

Права од социјална заштита Траен надоместок Згрижувач кој згрижувал дете во своето семејство и родител кој се грижел за детето

Прочитај повеќе

Лекција по трудово право: Вработувања во јавни установи за социјална заштита

Рубрика трудово и социјално право Тема: Вработувања во јавни установи за социјална заштита Вработувањето во јавните уставнови за социјална заштита

Прочитај повеќе

Повеќе од 4 милијарди луѓе немаат социјална заштита – децата се најзагрозени

Повеќе од четири милијади луѓе во текот на корона кризата немаат социјална заштита, што е 53 % од светската популација,

Прочитај повеќе

Видови права на парична помош од социјална заштита

Видови права на парична помош од социјална заштита Законот за социјална заштита предвидува разични видови на парични надоместоци за различни

Прочитај повеќе

Ковид -19 да се признае како професионално заболување, бараат српските синдикалци

Се повеќе има докази дека Ковид – 19 е системска болест која ги напаѓа сите органи и сите ткива, а

Прочитај повеќе

МТСП: Исплата на правата од социјална, детска и цивилна заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека од утре 5 јануари 2021 година (вторник) започнува исплатата на паричните права

Прочитај повеќе

Од 2 септември ќе треба да почне исплатата на парите за социјална заштита за август

Министерството за труд и социјална политика најдоцна до 1 септември ќе треба до банките да ги достави податоците за корисниците

Прочитај повеќе

Финска е единствената земја во Европа каде бездомноста е во опаѓање

Во Финска, нагло опадна бројот на бездомници. Причината е тоа што земјата го применува концептот „Прво домување“. Оние кои се

Прочитај повеќе