СОЦИЈАЛНОТО ПРЕТПРИЕМНИШТВО НЕ Е КВАНТНА ФИЗИКА

Присутните на настанот се уверија дека идеите за социјален бизнис не се квантна физика туку препознаени потреби или предизвици со

Прочитај повеќе

Што претставува актот за систематизација, а што актот за внатрешна организација во институциите?

Фејсбук статус на Проф. Д-р Лазар Јовевски: Рубрика за трудово и социјално право Тема: Што претставува актот за систематизација, а

Прочитај повеќе

Испратнина во случај на откажување на договорот за вработување поради технолошки вишок

РУБРИКА ЗА ТРУДОВО И СОЦИЈАЛНО ПРАВО Тема: Испратнина Многу често поставувано прашање во случај на откаување на договорот за вработување

Прочитај повеќе

Рубрика за трудово и социјално право: Отказни рокови

РУБРИКА ЗА ТРУДОВО И СОЦИЈАЛНО ПРАВО Тема: Отказни рокови Во нашиот Законот за работни односи се предвидени одредби во однос

Прочитај повеќе

Враќање на работа на работник по правосилна пресуда заради незаконит отказ

РУБРИКА ЗА ТРУДОВО И СОЦИЈАЛНО ПРАВО Тема: Враќање на работа на работник по правосилна пресуда заради незаконит отказ Многу често

Прочитај повеќе

Синдикалното движење во Холандија бележи забавено опаѓање

За што служат синдикатите? Доколку ова не е прашањето кое си го поставуваат во најголемиот холандски синдикат ФНВ, како што

Прочитај повеќе

Прва конференција посветена на актуелните состојби во трудовото и социјалното право

Во Скопје денеска се одржува конференцијата посветена на трудовото и социјалното право. Конференцијата е во организација на новоформираното Здружение за

Прочитај повеќе

Анкета: 89,5 % од новинарите работат многу повеќе од законски утврдените 40 работни часа

Во рамки на проектот на Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници – ССНМ “Синдикат до синдикат“, од Меѓународната федерација

Прочитај повеќе

Покрај неисплатените плати во „Баргала“, работниците се жалат на мобинг и на немање социјално осигурување

Работниците во штипската „Баргала“ веќе втор ден не одат на работа поради неисплатени плати. Ова не е прв прекин на

Прочитај повеќе