“Поголемите фабрики планираат да го преселат производството поради големите даноци”

Не се прави ништо за да закрепни економијата, дополнително сега и со данокот за солидарност, имам информации дека веќе некои

Прочитај повеќе

Недостигаат илјадници работници во фабриките за оружје во Чешка, ќе вработуваат Украинци

Стручните украински работници би можеле да пополнат илјадници слободни работни места во чешката индустрија за оружје за да помогнат да

Прочитај повеќе

Фабриките во САД во потрага по работна сила

Фабриките во САД повторно брчат, а производителите се обидуваат да најдат работници додека темпото на вработување достигнува нивоа што не

Прочитај повеќе

ОТКРИЈТЕ ГИ НАЈМОЌНИТЕ ТЕКСТИЛЦИ ЗА 2021: Најпрометната со приход од 38,7 милиони евра, а најпрофитната со добивка од 5,6 милиони евра!

Иако за многу од текстилните фабрики минатата година беше исклучително тешка, при што Државниот завод за статистика забележа дека производството

Прочитај повеќе

„Дојче веле“: Фабриките во Шангај работат, работниците јадат и спијат во производните хали

Фабриките во Шангај смеат да работат под услов вработените воопшто да не ги напуштаат, така што луѓето со седмици работаат,

Прочитај повеќе

Газдите ги возеле вработените до работните места оти нема јавен превоз

Сопственици на фабрики и приватни фирми утринава ги превезуваа своите вработни на работните места, затоа што од 1 јануари Куманово

Прочитај повеќе

Како дошло до тоа да работиме осум часа? Некогаш работата од „9 до 17 часот“ била привилегија

Откако започнала пандемијата се случиле извесни промени, т.е. компаниите започнале да нудат пофлексибилни услови за работа, но земјите и компаниите

Прочитај повеќе

Најлоша работа на светот? Од утро до мрак носат цигли на главите, а платата…

Минималецот во Бангладеш изнесува 15 евра, а просечната плата 150 евра, па би можело да се рече дека за оваа

Прочитај повеќе

Со инвестиции од околу 400 милиони евра во две фабрики за преработка на отпад обезбедуваме нови работни места

Владата предводена од СДСМ и премиерот Зоран Заев со силна политичка посветеност континуирано реализира мерки и политики кои резултираат со

Прочитај повеќе

Штип добива две нови индустриски зони

Нови парцели за индустриски капацитет се оформуваат во близина на штипската приградска населба Три Чешми, со цел да и се

Прочитај повеќе