- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Активности за одблежување на 2 јуни – Меѓународен ден на сексуалните работници

Активности за одблежување на 2 јуни - Работник
184views

СТАР-Првиот колектив на сексуални работници на Балканот и ХОПС – Опции за здрав живот Скопје, во соработка со феминистичката платформа Медуза и Сенки и облаци, организираат заедничка кампања со спроведување на активности по повод одбележувањето на 2 Јуни – Меѓународниот ден на сексуалните работници.

Одбележувањето на овој ден, велат организаторите, има една единствена цел, а тоа е сексуални работници, активисти, пријатели и поддржувачи да се обединат и заеднички да делуваат во насока на промена на свеста кај општата популација, за рушење на стереотипите поврзани со сексуалната работа, за намалување на стигмата и дискриминацијата кон сексуалните работници, и за подобрување на нивниот статус во општеството.

Advertisement

Повеќе прочитајте на макпрес.мк

Advertisement