ИнтервјуаМакедонијаПравдаСиндикат

(ВИДЕО) Спасовски: Со минималната пензија, пензионерите да можат да си дозволат пристоен живот

Спасовски: Со минималната пензија - Работник
310views

Ексклузивно интервју на порталот Работник со Претседателот на Пензионерскиот синдикат при КСС, Марјан Спасовски, во кое тој зборува за пензионерите во ек на пандемијата на коронавирусот, за четвртиот сет на мерки со кои се опфатени и други теми.

Во текот на интервјуто, Сапсовски потенцира дека потребно е да се обезбеди минимална пензија со која пензионерите ќе можат да живеат достоен живот.