- Advertisement -
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникот

Гласен Текстилец: АПЕЛИРАМЕ не потипишувајте никакви спогодби!

Без петтиот пакет мерки - Работник
5.88Kviews
Фејсбук статус на Гласен Текстилец: 
 
По барање на Текстилец, инспекторите од трудов инспекторат, направија надзор во фирмата Алкон текс од Штип, каде беше направена спогодба и трансформации на над 270 работници во друга фирма и на договори од еден месец.
✅Инспекторите ги поништија тие спогодби и дадено е решение се да се врати како што беше пред да бидат ставени во ситуација да потпишуваат нешто кое што не е во нивна корист.
‼️Ова е голема победа на вработените , но АПЕЛИРАМЕ постапката на потпишување на разни документи може да се повтори и се случи, затоа не потпишувајте ништо!
✅⚠️Гласен Текстилец ќе продолжи да дава помош и ја следи состојбата. Заедно здружени можеме повеќе. Да внимаваме во време на ваква криза да не се случува нешто што ќе е на ваша штета.
Ваши,
Тимот на Гласен Текстилец! 🙂
 
 

⚠️По барање на Текстилец, инспекторите од трудов инспекторат, направија надзор воо фирмата Алкон текс од Штип, каде беше…

Posted by Гласен Текстилец on Thursday, April 1, 2021