- Advertisement -
НовостиПравдаСветот на работникот

Гласен Текстилец: Деблокиран петтиот сет мерки, но повторно на сметка на работодавачите

Гласен Текстилец: Деблокиран петтиот сет мерки - Работник
281views
‼️Деблокиран петтиот сет на мерки. Денеска ќе се носи на Собрание. Но сепак финансиите се повторно на сметка на работодавачите.
⛔Воедно, помошта се однесува за месеците февруари и март 2021 година. А сега е април‼️
⚠️Потсетуваме дека сеуште нема разврска во врска злоупотребите на државната помош од првите четири сета на мерки од страна на дел од работодавачите.
Нема одговор од Јавно обвинителство уште од август минатата година.
⛔Ваквата неказнивост и инертност на институциите, ќе доведат до нови злоупотреби и во петтиот сет од државната помош.
✅Ги охрабруваме медиумите да ги постават овие прашања до Владата, Собранието, Јавното обвинителство и останати институции кои се надлежни за донесување, спроведување и почитување на законите.
 

‼️Деблокиран петтиот сет на мерки. Денеска ќе се носи на Собрание. Но сепак финансиите се повторно на сметка на…

Posted by Гласен Текстилец on Wednesday, April 14, 2021

Advertisement

Advertisement
Advertisement