Добра вест за „скенирачите на фискални“ – ова правило ќе важи од 2023 година

Од почетокот на 2023 година можноста за поврат на данок, преку проектот мој ДДВ не само што ќе остане во функција, туку и ќе се модифицира, велат надлежните.

-Така граѓаните наместо досегашните 1800 денари за едно тромесечие ќе може да добијат до 2100 денари, најави Сања Лукаревска, директорка на УЈП во гостување на Дневникот на Сител