ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Зголемувањето на минималната плата е меч со две острици – ќе се појави незадоволство во многу сектори

   Време за читање помалку од минута

Синдикатите предупредуваат дека растот на минималната плата од март идната година ќе направи хаос со останатите за нијанса повисоки плати, оти со најавеното покачување на 22.500 денари нема веднаш да се зголемат и другите плати.

Тие бараат од Владата да гарантира дека покачувањето на минималецот ќе биде проследено со пропорционално зголемување на сите плати, соодветно на квалификацијата и одговорноста на работниците.

Повеќе на Денар