- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Изработен прирачник за заштита на градежните работници од Ковид-19

Изработен прирачник - Работник
185views

Синдикатот на работниците од градежништвото, индустријата и проектитањето заедно со Македонското здружение за заштита при работа изработи „Водилка за безбедност и здравје при работа во градежништвото за превенција од коронавирусот“.

Во прирачникот се содржани основните препораки и мерки за заштита од коронавирусот кои треба да ги почитуваат работодавачите и работниците во градежништвото.

Advertisement

Повеќе прочитајте на Курир.мк

Advertisement
Advertisement