- Advertisement -
Светот на работникот

Истражување: Ризикот од исцрпеност на работа не исчезнат бидејќи работите од дома

Истражување: Ризикот од исцрпеност - Работник
151views

Поради пандемијата на Ковид-19 не мора секојдневно да патувате на работа и да ручате со колегите од канцеларија, а почетокот и крајот на работното време, се чини, дека не постојат повеќе.

Голем број вработени кои поради пандемијата работат од дома ги мачи прашањето кога да направат пауза или да се одјават на крајот од работниот ден.

Advertisement

Неодамнешно истражување на Националното биро за економски истражувања на САД (НБЕР) покажа дека просечниот работен ден во светот станал подолг за 48,5 минути отколку пред пандемијата. Студијата се обиде да истражи како се менувале деловните електронски пораки и моделот на состаноци за само два месеци откако властите на САД воведоа карантин во 16 градови.

Повеќе прочитајте на макпрес.мк

Advertisement
Advertisement

Advertisement