- Advertisement -
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

КСС го поддржува протестот на здравствената администрација

КСС го поддржува - Работник
322views

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) го поддржува протестот на административниот и помошно-техничкиот персонал во здравството, кој утре ќе се оддржи пред Министерството за здравство.

КСС е против секоја форма на дискриминација и неправда кон работниците и сметаме дека е направена неправда кон овие работници, како дел од здравството, бидејќи некои од нив работат за основна плата од 13.000 денари.

Advertisement

Сметаме дека треба да има покачување на платите за сите вработени во здравството и во целост ги поддржуваме нивните барања за изземање на здравствената администрацијата од административните службеници.

Advertisement

Advertisement
Advertisement