- Advertisement -
МакедонијаПравдаСиндикат

НАкС: Трудовиот инспекторат утврди нерегуларности со формирањето на синдикатите на универзитетите

НАкС: Трудовиот инспекторат - Работник
311views

Државниот инспекторат за труд утврдил законски нерегуларности со формирањето на синдикатите во јавните универзитети, соопшти Независниот академски синдикат (НАкС).

Трудовиот инспекторат излегол на терен по пријавата што НАкС ја доставил на 27 јануари по иницијативата на работодавците, универзитетите „Св. Климент Охридски“ од Битола и „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје за организирање нови синдикати. Инспекторите извршиле надзор на 28 и на 30 јануари, пишува Радио МОФ.

Advertisement

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement