Наставниците на протест, бараат повеќе пари и да не се спојуваат предметите

Независниот синдикат за образование, наука и култура и понатаму остро се спротивставува на реформите во образованието, особено спојувањето на некои предмети. На протест пред Собранието и Министерството за образование денеска беше речено дека вработените во образованието се претвораат во општи работници со тоа што се принудени да предаваат предмети за кои не се соодветни. Според новиот наставен концепт се предвидува историјата и географијата да бидат интегрирани во природните науки заедно со хемија, физика и биологија.

Повеќе на АлсатМАлсатМ

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *