Светот на работникот

Оглас за вработување во Јавните обвинителства

Оглас за вработување - Работник
108views

Државниот јавен обвинител објави оглас за вработување на вкупно 64 службеници во јавните обвинителства во државата.

Од нив три се предвидени за во Вишо јавно обвинителство во Гостивар, а потребни се: соработник информатичар со високо образование – информатика и работно искуство, плата – 25,800 денари; референт – засписничар, со вишо или средно образование и работно искуство, плата – 19, 900 или 17,350, во зависност од образованието и самостоен јавнообвинителски референт со вишо или средно образование и работно искуство – плата 21,700 или 19,300.

Огласот е објавен вечера, на 15 октомври и ќе трае 15 дена. Селекцијата на кандидатите ќе биде во три фази: административна селекција, испит ја јавнообвинителски службеник и интервју. 

Повеќе детали тука