- Advertisement -
МакедонијаСветот на работникот

Петок е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Петок е неработен ден - Работник
274views

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ (Службен весник на РМ бр.21/98 и 18/07), 28 август (петок), Успениена Пресвета Богородица (Голема Богородица) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија.

Министерството за труд и социјална политика им го честита празникот Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) на граѓаните од православна верoисповед во Република Северна Македонија.

Advertisement

Advertisement