МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Синдикатот за транспорт и врски го поддржува протестот на здравствената администрација

   Време за читање помалку од минута

Синдикатот за транспорт и врски (СТВ) го поддржува протестот на административниот и помошно-техничкиот персонал во здравството, кој утре ќе се оддржи пред Министерството за здравство.

Синдикатот за транспорт и врски ги поддржува барањата за покачување на платите на административниот и помошно-техничкиот персонал и бара во иднина да не се врши дискриминација при покачувањето на платите.