- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Синдикатот на фудбалери до клубовите: Ако сакавте наш став најпрво требаше да барате да присуствуваме на средбите со ФФМ…

Синдикатот на фудбалери - Работник
140views

Соопштението од синдикатот на фудбалери ви го пренесуваме во целост:

Со сета почит кон сите фудбалски клубови, фудбалски работници и сите засегнати страни во македонскиот фудбал ве замолуваме да не го прозивате СФМ за нешто што не е надлежен. СФМ ниту ја води Првата македонска лига ниту ја организира. Кога веќе не прозивате, требаше да барате и СФМ да присуствува на состанокот меѓу ФФМ и сите клубови од Прва македонска лига. Она што таму е договорено го знаете само тие што бевте таму присутни.

Advertisement

Во ниту еден момент не сакаме да си дозволиме да се мешаме во политиката на ФФМ и на сите мак-клубови. Наша грижа се фудбалерите, и се трудиме во оваа ситуација да помогнеме колку што можеме. Од наша страна се контактирани сите клубови од Прва македонска лига и понудена е помош во тестирањето на КОВИД 19. Сите играчи, комплет стручниот штаб и сите луѓе од управата и клубот кои имаат контакт со играчите ќе можат да се тестираат. Со напомена дека СФМ ги покрива финансиски сите тестови.

Организација на лигата и нејзино водење е под капата на ФФМ и клубовите. Доколку мислите дека имате потреба од наше мислење поканете не на состанок и ќе го изнесеме.

Advertisement

Ние ќе го почитуваме заедничкиот став на ФФМ и клубовите, но тој став да не биде по штета на здравјето на фудбалерите. Доколку ФФМ и клубовите мислат дека првенството треба да продолжи тогаш бараме максимални безбедни услови за сите учесници во тие натпревари.

Спортски поздрав,
Синдикат на фудбалери на Македонија-СФМ

Advertisement