- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Со дополнителни здравствени и безбедносни мерки рудникот САСА продолжува со работа, а вработените добија тримесечен бонус

Со дополнителни здравствени - Работник
144views

Кај ниту еден вработен во Рудник за олово и цинк САСА не е дијагностициран Ковид-19. Преземавме значајни чекори со кои сакаме да обезбедиме континуирано добро здравје на членовите на нашиот тим, вели генералниот директор на Рудник САСА, Олег Телној.

Како превенција од ширењето на Ковид-19, соопштија денеска од рудникот САСА, обезбедена е лична заштитна опрема за вработените и членовите на локалната заедница, воведени се засилени хигиенски практики согласно упатствата од здравствените институции и препораките на Владата, направена е детална ревизија на сите работни операции, вклучително и во рудничката кантина и при транспортот на вработените за да се обезбеди неопходната социјална дистанца, а е ограничен и пристапот на надворешни посетители во рудникот. Воведена е и работа од дома за дел од вработените за кои тоа е возможно, како и систем за идентификација и засилен мониторинг на здравствената состојба на членовите на тимот кои припаѓаат во најранливата категорија од Ковид-19.

Advertisement

Повеќе прочитајте на прес 24.мк

Advertisement
Advertisement