- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

СПМ: Јавно бараме распуштање на Заменик Министерот и неговиот кабинет, БЈБ, Државниот секретар…

СПМ: Без поголема плати - Работник
329views
Синдикат на Полиција во Македонија со должно внимание до членовите и вработените во

Министерство за внатрешни работи

денес ќе Ви соопшти ОДЛИЧНА ВЕСТ💖😱

Имено Ве известуваме дека од неодамна Државната комисија за решавање на приговори од работен однос во втор степен (читај претседателката Даница Чадиева), во редовите на Министерството за Внатрешни Работи пронашла редок примерок на човек – рамен на СУПЕРМЕН кој и додека е на боледување односно отсуство паралелно со здравите колеги може рамноправно да ги решава проблемите во Министерството. Од таа причина денес јавно ќе побараме комплетно распуштање на Заменик на Министерот и неговиот кабинет, распуштање на целиот кабинет на Директорот на бирото за јавна безбедност, распуштање на Државниот секретар итн, итн…., бидејќи со нашиот човек воопшто нема потреба наведените и да постојат од причини што истиот е решение за сите проблеми❗❗💥🤔😉
Сигурно ќе се запрашаме зошто наведените би работеле кога имаме редок примерок на човек – рамен на СУПЕРМЕН кој што во секое време е спремен дури и во времето поминато во изолација да ги преземе НАЈТЕШКИТЕ ОДЛУКИ и да потпишува решенија за распоредување, решенија за дисциплински казни, писмени наредби итн, итн…и сето ова ЗАМИСЛЕТЕ законски❗❗❗💯💥
МИНИСТРЕ Оливер Спасовски, Синдикат на Полиција во Македонија ти благодари што постоиш и тука си присутен за СЕ, да им ги решаваш проблемите на вработените дури и кога си на БОЛЕДУВАЊЕ односно изолација. Капа доле ти симињаме брат…💖 Но, ова на страна….
Да обратиме сите заедно внимание на еден проблем кој создава непоправлива штета. Очигледно една од најголемите непрофесионалци во своето работење, за нез ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО е “мисловна именка”, жена што очигледно се става во интерес на партијата пред државата и законите, потписничката на ОВА СРАМНО РЕШЕНИЕ…. Па ако тебе не ти е срам, нас не ни е да ти кажеме : СРАМ ДА ТИ Е и тебе и на целата комисија⛔❗
Еден ден ќе дојде денот кога ти и твојата комисија со која незаконски работите ЌЕ ОДГОВАРАТЕ! Најдобро е веднаш и Вие ама ВИСТИНСКИ самораспуштете се и престанете да им причинувате ЗЛО на вработените во Полицијата со Вашите незаконски издадени решенија по проговорите⛔❗💥💯
На самиот крај ОНА ШТО НЕ НИ Е ЈАСНО како Полиција е прашањето како и на кој начин на лице му се носеле акти за потпис додека истиот БИЛ ВО ИЗОЛАЦИЈА. КАКО❓❓❓💥
Влада на Република Северна Македонија

има ли пилот во авионот🤔🤔🤔❔❗

Advertisement

Advertisement