- Advertisement -
НовостиПравдаСветот на работникот

Четири добри причини зошто да вработите постар работник

Четири добри причини - Работник
103views

Луѓето на возраст над 50 години наоѓаат работа потешко, покажуваат статистичките податоци. Повеќето шефови преферираат млади кои можат да ги научат по свој вкус и чија енергија и креативност се потпираат на нив. Сепак, ангажирањето постар вработен има свои неспорни придобивки, пишува Inc.com. Еве кои се тие:

1. Ќе добиете мудрост

Advertisement

Назначувањето на искусен професионалец може да ве спаси од многу грешки во иднина. Оваа личност ќе ве води низ предизвиците со кои се соочувате, ќе ви нуди совети и поголемо спокојство.

2. Различни мислења ќе ви користат.

Advertisement

Постарите и поискусните работници не сакаат да ја прифатат секоја изјава на нивните лидери како ирелевантна вистина. Тие нудат поинаква перспектива и на тој начин придонесуваат за донесување на правилни одлуки.

3. Вашата работа ќе се олесни.

Регрутирањето млади вработени бара многу обука, развој и, слично. Постарите професионалци се понезависни и знаат како да го направат квалитетот на работата без да поставуваат многу прашања.

4. Ќе научите нови работи.

Вработувањето луѓе со разновидни професионални средини и богата автобиографија го гради ликот на лидерите. Ако сте опкружени со луѓе кои не се разликуваат од вас, не можете да научите нешто ново. Вашата точка на гледање никогаш нема да биде критикувана и никогаш нема да ја напуштите вашата област на удобност.

Извор: Кариера

Advertisement