- Advertisement -

Економија

ЕкономијаМакедонијаНовости

СО ЕУРОНИКЕЛ ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО И ИЗВОЗОТ, СО КАНЧЕВ ЗА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈАТА, СО НАУМОВ ЗА БИЗНИС КЛИМАТА

Блиската соработка и редовна комуникација меѓу бизнис секторот и Стопанската комора на Северна Македонија е клучна во обезбедување што подобри...
ЕкономијаМакедонијаНовости

Преку новите совети СКСМ ќе ја јакне конкурентноста на компаниите

Со конституирањето на четири нови совети завршува процесот на суштинска трансформација на Стопанската комора на Северна Македонија (СКСМ) наречен „Комора на иднината“ во пресрет...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

306 земјоделци есенската сеидба ја завршуваат со нови трактори, финансирани преку Програмата за рурален развој и АФПЗРР

Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој Никица Бачовски, денеска во скопско Стајковци го посети земјоделското...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Finance Think и МОТ: Потребна е доквалификација или преквалификација на невработените без занимање и гимназиско образование

Подготвил: Бобан Илијевски Јазовите на пазарот на труд од аспект на образование се долгорочен и структурен проблем. Постои недостиг на...
ЕкономијаНовостиСветСветот на работникот

Македонците во Германија ќе земат поголеми плати – градежниците ќе земаат 600 евра повеќе, мајсторите 500…

Германските Социјалдемократи, Зелените и Слободните демократи ги завршиле разговорите и како што објавиле, го финализирале договорот за владејачка коалиција. Тие...
1 2 3 577
Page 1 of 577