- Advertisement -

Македонија

ЕкономијаМакедонија

Министерот Бесими, евроамбасадорот Гир и ресорните министри на средба за Програмата за економски реформи 2021-2023

Со 20 реформски мерки за здравството, образованието, социјалната заштита, пазарот на труд, намалување на сива економија, подобрување на деловната клима,...
ЕкономијаИнтервјуаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Бектеши за ВЕЧЕР: И во 5. ковид пакет помошта за плати на работниците ќе оди преку газдите

Оптимистичките очекувањаза раст на економијата од 4,1 отсто и на вработеноста од 1,9 отсто во 2021 година се базираат на...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Ограничувањето на работата на компаниите за игри на среќа би загрозило десетици илјади работни места

Ограничувањето на работата на компаниите во оваа гранка, со воведување уредба за задолжително растојание на локалите од образовните институции, би...
ЕкономијаМакедонијаНовости

Државен завод за статистика: Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен, ноември 2020 година

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен во ноември 2020 година, во...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Проекциите на Министерството за финансии го демантираат Заев – платата не може да се зголеми на 34,000 денари

Од Комисијата за економија на ВМРО-ДПМНЕ прашуваат на кого да му се верува, дали на ветувањето на Заев за просечна...
1 2 3 4 5 246
Page 3 of 246