Македонија

ЕкономијаМакедонијаНовости

МАПАС, заедно со трите пензиски друштва објави информативно-едукативна брошура „Времето до пензија поминува побрзо отколку што мислиш“

Агенцијата за супервизија на капитално финансираното пензиско осигурување – МАПАС,  заедно со трите пензиски друштва, КБ Прво пензиско друштво АД Скопје,  Сава пензиско...
ЕкономијаМакедонијаНовости

Инвестираме во образованието, со Буџетот за 2021, за два и пол пати зголемени средствата за капитални инвестиции

Прес- конференција, Жаклина Лазаревска, пратеничка на СДСМ „Предлог Буџетот за 2021 година обезбедува средства за реформа на образовниот систем и...
ЕкономијаМакедонијаНовости

Возобновен Националниот контакт центар за економски мерки – Граѓаните може да се информираат за секоја мерка на бесплатниот телефонски број 0800 00 207

На иницијатива на Заменикот на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација на економските ресори...
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

СДСМ: Предлог-Буџетот обезбедува поддршка за нови работни места и продолжување на социјалната реформа

Предлог-Буџетот обезбедува средства за нови градинки, поддршка за нови работни места и продолжување на социјалната реформа, велат од СДСМ преку...
ЕкономијаМакедонијаНовости

Со новиот буџет предвидени се средства за исплата на вработените во културата согласно новиот Колективен договор

Министерката за култура, Ирена Стефоска денеска на прес-конференција на Владата го презентираше Предлог-буџетот за 2021 година на Министерството за култура....
1 2 3 4 198
Page 2 of 198