Интервју на Живко Мукаетов, за српскиот магазин „Профит“: Продолжуваме да работиме на глобализацијата на брендот „Алкалоид“

„Алкалоид“ е меѓу водечките фармацевтски индустрии во Југоисточна Европа, со близу 2.700 вработени, со продажба во околу 50 земји и

Прочитај повеќе

ИЗРАБОТУВАМЕ НОВА МЕТОДОЛОГИЈА ПРЕКУ КОЈА ЌЕ ГО ДОЗНАЕМЕ СТАТУСОТ НА МЕДИУМСКИТЕ РАБОТНИЦИ – Интервју со Претседателот на ССНМ

Синдикалното организирање е еден многу важен сегмент за сите работници, вклучувајќи ги тука и новинарите и медиумските работници. На прашања

Прочитај повеќе

ОД РАБОТНИКОТ САКААТ ДА НАПРАВАТ РОБ: Интервју со Димитријевиќ од Левица за законските измени

Интервју на порталот Работник со координаторот на Трудовиот сектор на Левица, Александар Димитријевиќ, во коешто разговараме на повеќе прашања, меѓу

Прочитај повеќе

Мукаетов: Најголем предизвик за нас е како да ги задржиме квалитетните луѓе, политиката не покажа капацитет да развива една конкурентна држава

Близу две децении Живко Мукаетов е на чело на скопски „Алкалоид“. Бројни беа предизвицитe за време на близу 90-годишното постоење

Прочитај повеќе

Кочоски: Со постојани инвестиции Макстил континуирано ја унапредува безбедноста и здравјето при работа

Дали безбедноста и здравјето при работа е потреба или обврска, како се гради и како се постигнува безбедна и здрава

Прочитај повеќе

Дали кариерните центри можат да ја намалат невработеноста во Македонија? Интервју со Катерина Златановска – Попова, Советник за развој на кариера

Новинар: Бобан Илијевски Кариерните центри играат голема улога во помагањето на учениците да се подготват за професионалниот живот. Сепак, во

Прочитај повеќе

Потребни се мерки кои ќе ги опфатат стриктно најзагрозените граѓани, вели Јовановски (ИНТЕРВЈУ)

Новинар: Бобан Илијевски Дали повторно треба да се воведе мерката за субвенционирање на придонесите од страна на државата на оние

Прочитај повеќе

КАКВИ ПРЕДУСЛОВИ ТРЕБА ДА ОВОЗМОЖАТ ФИРМИТЕ ЗА ПОГОЛЕМА АНГАЖИРАНОСТ НА ВРАБОТЕНИТЕ?

Новинар – Бобан Илијевски Колку ќе бидат продуктивни работниците во една организација најмногу зависи од нивната ангажираност. Професионалците за човечки

Прочитај повеќе

УВЕЗЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ЌЕ ГИ ПЛАТИМЕ ПОСКАПО ОД ДОМАШНИТЕ, ВЕЛИ ПЕШЕВСКИ (ИНТЕРВЈУ)

Новинар – Бобан Илијевски Дали постои можност македонските работници да бидат „заменети“ со поевтина работна сила од надвор? Ова е

Прочитај повеќе

„Имаме докази и во постапка сме пред институциите“, вели Коцевски за кривичната пријава и претресот на неговиот дом (ИНТЕРВЈУ)

„Веќе имаме обезбедено доволно докази за наведеното и во постапка сме за докажување на наведеното пред институциите. Истото важи и

Прочитај повеќе