Иднината е веќе тука, роботи вработени како обезбедување, локациите се држат во тајност

Роботот кој би можел да работи како медицинска сестра или шанкер и кој може да подига предмети со рацете слични

Прочитај повеќе

Османи прави зелена оаза на покривот на МНР

Министерот за надворешни работи и Претседавач со ОБСЕ, Бујар Османи заедно со вработените во МНР денеска засадуваа дрва на покривот

Прочитај повеќе

Познат американски јутјубер им помогна на 1.000 глуви луѓе да слушнат за првпат

Американскиот јутјубер Џими Доналдсон со помош на слушни помагала им помогна на 1000 глуви луѓе да слушнат за првпат. Неодамна

Прочитај повеќе

Научници измислија вештачка интелегенција која може да чита мисли

Група научници измислија вештачка интелегенција која може да чита мисли. Се уште не е усовршена, но рекоа дека успеале да

Прочитај повеќе

7 знаци кои ги разоткриваат лажливците: Од говорот на телото па се’ до филозофирањето

Колку убедливо и умешно да лажеме, сепак нашето тело успева да не’ открие. Tоа се случува бидејќи лажговците често го

Прочитај повеќе

Се бара работник за едно од најнепристапните места во светот

Британска група за истражување диви животни бара некој кој ќе помине 13 месеци работејќи на еден од најоддалечените острови во

Прочитај повеќе

Овој италијански град ќе ве казни речиси 300 евра ако предолго стоите на едно место

Додека повеќето европски туристички места се зафатени со бришење прашина од нивните хотелски соби и поставување чудни трпезариски маси како

Прочитај повеќе

Кои се десетте најбогати луѓе во регионот

Пандемијата, скинатите синџири на производство и снабдување, лошата глобализација, рецесијата, инфлацијата, зголемените цени на инпутите, геополитичките судири на моќните држави…

Прочитај повеќе

Вештачка интелигенција во иднина ќе им помага на лекарите во Хрватска

„Вештачката интелигенција во иднина нема да раководи со клиники или да заменува лекари, но може да им помогне на лекарите

Прочитај повеќе