Светот на работникот

МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

ССНМ: Владата своеволно го толкува извештајот на Репортери без граници во делот за работничките права

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници е зачуден од толкувањето на македонската влада на извештајот на „Репортери без граници“...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Владата го одржува нагорниот тренд на Северна Македонија на листата за слобода на медиумите на „Репортери без граници“

Република Северна Македонија и оваа година се искачи повисоко на Светската листа на слободата на медиумите што секоја година ја...
ПравдаСветСветот на работникотСиндикат

ЕТУК: Вон дер Лајен не ги исполнува своите ветувања – нема еднакви плати за мажите и жените во ЕУ

Европската Конфедерација на синдикати - ЕТУК бара од Европската комисија да ги прегледа плановите за напуштање на ветувањето за обврзувачките...
1 33 34 35 36 37 150
Page 35 of 150