- Advertisement -

archiveекономски мерки

ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Економските мерки даваат резултати, стопанството заздравува, продолжува растот на платите

Економските пакети за полесно справување со последиците предизвикани од пандемијата со коронавирусот коишто ги реализараше владата предводена од СДСМ обезбедија...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Кузеска: Економските мерки даваат резултати, спасени се илјадници работни места

Досегашната реализација на пакетите економски мерки со цел полесно справување со последиците предизвикани од коронавирусот, ги дадоа очекуваните резултати. Четирите...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Конечно: Собранието ги донесе законите од петтиот пакет економски мерки

Собранието едногласно, со гласовите на мнозинството и опозицијата, ги донесе законите од петтиот пакет економски мерки. Во Собранието присуствуваа и...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Марковска: Економските мерки дадоа резултат, економијата се враќа на стабилни стапки на раст

Економските мерки што Владата предводена од СДСМ и премиерот Зоран Заев за надминување на последиците од кроонакризата даваат резултати. Тоа...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Заев и Бесими: Економските мерки дадоа резултат, 100% имплементација на вториот пакет, економијата е жива и стабилна

Буџетските приходи се повисоки во однос на преткризниот период, 4,4% е растот на вкупните приходи, 5% е растот на даноците...
ЕкономијаМакедонијаНовости

Со петтиот пакет економски мерки вреден 160 милиони евра, продолжува вистинската грижа за граѓаните, работниците и компаниите

Започнува реализацијата на петтиот пакет економски мерки, креиран од Владата предводена од СДСМ, наменет за граѓаните, за подобрување на ликвидноста...
1 2
Page 1 of 2