Помалку бирократија во енергетскиот сектор и реструктуирање на земјоделските субвенции, порача Јаневски

Храната и енергијата треба да бидат првите области на кои ќе се фокусираме, а  намалувањето на увозната зависност и инвестирањето

Прочитај повеќе

Бектеши – Ковачевски: Со владините мерки и менаџирањето од АД ЕСМ успешно се пребродија кризите со електрична и топлинска енергија

Министерот за економија Крешник Бектеши и генералниот директор на АД Електрани на Македонија Васко Ковачевски денеска на прес-конференција информираа за

Прочитај повеќе

Имаат потенцијал да вработат илјадници луѓе – Зелените работни места се далеку од реалноста кај нас

Бобан Илијевски  Активистите од областа на екологијата не се согласуваат дека зелените работни места ќе станат реалност во блиска иднина.

Прочитај повеќе

Славески за растот на цените: Во договор со производителите во 2008 година не дозволивме раст на цените, само така се штити стандардот на граѓаните

Носителот на листа за советници на Град Скопје од ВМРО-ДПМНЕ, Трајко Славески на митингот во општина Центар истакна дека ВМРО-ДПМНЕ

Прочитај повеќе

Бектеши: Македонија е прва држава што изработи Национален план за енергија и клима

Политиките на Министерството за економија во областа на енергетиката се фокусирани на енергетската транзиција, енергетска ефикасност и заштита на животната

Прочитај повеќе

Овој проблем секојдневно ги погодува вработените и не знаат како да го решат: Постојат 4 проверени начини

Подготвил: Бобан Илијевски Сакате да дадете се од себе на работното место, но тоа не ви оди од рака? Веројатно

Прочитај повеќе

Инвестиција во енергија од отпад од 336 милиони евра од Луксембург можност за целосно и трајно решавање на отпадот

Компанија од Луксембург е заинтересирана за инвестиција во енергија од отпад од 336 милиони евра која ќе го реши проблемот

Прочитај повеќе

Ветерниците и сончевите панели произведуваат 10 проценти од светската електрична енергија

Фармите со ветерници и сончевите панели произведоа 10 проценти од светската електрична енергија измерено во првата половина на 2020 година,

Прочитај повеќе

Ковачевски: Ќе ги прошириме дејностите на фирмата-ќерка ФОД за подобри резултати во кризни услови

АД ЕСМ планира да вложи напори да се прошири дејноста и обемот на работа на фирмата-ќерка ФОД-Фабрика за опрема и

Прочитај повеќе

Спасовски: Воведуваме европски и светски трендови во електроенергетската дејност

Со двата капитални проекти на МЕПСО – нов 400 киловолтен далекувод што ќе ги поврзува електропреносните системи на Република Северна

Прочитај повеќе