Казна затвор за полициски службеник кој употребил прекумерна сила кон граѓанин

Основниот Кривичен Суд Скопје на ден 28.10.2021 година донесе пресуда со која го прогласи обвинетиот Г.П, униформиран полициски службеник вработен

Прочитај повеќе

ФИЗИЧКА ПРЕСМЕТКА ВО ЗАТВОР: Четири лица, меѓу нив и затворски службеник повредени со остар предмет – ова се деталите

Четири лица, меѓу нив и еден вработен од кумановскиот затвор се повредени од остар предмет во физичка пресметка која се

Прочитај повеќе

Заразен и вработен во штипскиот затвор, но не контактирал со осудениците

Вработен во штипскиот затвор позитивен на коронавирусот, среќа е што немал контакт со осудениците, бидејќи вечерта, кога последен пат бил

Прочитај повеќе

Рахиќ: Затвроските полицајци се заштитени, во тек и постапката за набавка на специјални заштитни одела

Сите вработени во КПУ Затвор – Скопје имаат заштитни маски, ракавици и облека, достапни се и средства за дезинфекција, кои

Прочитај повеќе

Јовановски: Во КПУ Затвор – Скопје не треба да се носат заразени лица, без да има изолирани оддели

Имено, голем дел на европски невладини организации ја изразија неподготвеноста на затворите и притворите да примат заболени лица од корона

Прочитај повеќе

Јовановски: Обуката на затворските полицајци е круцијална за унапредување на професионалноста

Бобан Илијевски Недоволната обука на новите кадри на затворската полиција е причината за ниската професионалност на КПУ Затвор – Скопје,

Прочитај повеќе

Синдикат на КПУ- Скопје: Постапките на поединецот не ги отсликуваат постапките на колективот

Од Синдикатот на КПУ Затвор Скопје, при синдикатот за администрација и државна управа – САДУ до Порталот Работник пристигна реакција

Прочитај повеќе

Иран: 3 жени осудени на 55 години затвор за непочитување на исламскиот кодекс на облекување

Монуре Арабашахи, Јасамин Ариани и Мојган Кешаварец, три жени кои се задржани во иранскиот притвор од април годинава за „непочитување

Прочитај повеќе

Неусогласени закони оставија 50 пензионери без пензија и без социјално осигурување

Со 45 години бенифициран стаж како вработен во затворска полиција, Коле Ганзовски не може да си го оствари правото на

Прочитај повеќе

Синдикат на КПУ Скопје: Или вклучување во изработка на колективниот договор или протест пред Министерство за Правда

Синдикатот на Казнено Поправната Установа- Затвор – Скопје при Синдикатот за администрација и државна управа – САДУ биле исклучени од

Прочитај повеќе