Сивата економија и наоѓањето соодветен кадар остануваат предизвик за е-трговијата

Сивата економија во е-трговијата, наоѓањето соодветен кадар, како и одржувањето на нивото на цените како претходните години и намалената побарувачка,

Прочитај повеќе

Бритиш ервејс ја прекина продажбата на билети за кратки дестинации

Бритиш ервејс објави дека ја супендира продажбата на билети за летови на кратки дестинации од лондонскиот аеродром Хитроу на околу

Прочитај повеќе

Тројно им ги зголемуваат платите за да останат на работа

Во ек на, не само светска туку и криза во авио – индустријата, некои гигантски компании, сепак, се подготвени добро

Прочитај повеќе

(Интервју) Азески: Јас не ја сменив зградата, го сменив кадарот и така ја создадов комората на иднината

Интервју со Бранко Азески, претседател на Стопанската комора на Северна Македонија – https://www.mchamber.mk/default.aspx?mid=3&evid=90315&lng=1  ПРАШАЊЕ: Претседателе Азески, ќе опстои ли Македонската

Прочитај повеќе

Намален интересот за работа во угостителството

Само стотина лица пројавија интерес за дополнително вработување во хотелско угостителскиот сектор. Во пресрет на туристичката сезона проблемот со недостиг

Прочитај повеќе

Шаќири: да го цениме секој придонес кон развојот на науката, бидејќи без наука нема напредок на државата

Без наука, нема напредок. Затоа, особено треба да се цени секој поединец, организација или институција која се занимава со научно

Прочитај повеќе

Средба Шаќири – Амети: Универзитетот во Тетово продуцира подготвен кадар кој брзо се интегрира во општествените процеси

Наставно – научниот кадар на Универзитетот во Тетово се заложува за континуирано создавање на студенти кои ќе бидат добро подготвени

Прочитај повеќе

Треба да се субвенционираат придонесите за да се зголемат платите, а со тоа и да има поголем интерес за работа

Немањето на соодветен кадар за потребите на компаниите преставува еден од најголемите проблеми со коишто се соочува бизнис секторот во

Прочитај повеќе

Мукаетов за Канал 77: Најголем предзвик е кадарот – потребно е приспособување на образовниот систем на потребите на реалниот сектор

Домашните бизнисмени треба повеќе да веруваат во себе, во својот менаџерски тим и во она што го носи компанијата што

Прочитај повеќе

Во охридската болница се затвори и детското одделение – нема кадар

Се затвори одделот за детски болести во охридската болница. Нема специјалисти кои можат да лекуваат пациенти. Сега се вршат само

Прочитај повеќе